Fincan Tatlısı


Derin bir tecereye 1 litre süt , 2 kahve fincanı un ve 2,5 kahve fincanı şekeri ekleyin iyice karıştırırak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin .
Muhallebi koyu kıvama gelip fokurdamaya başlayınca 1 yemek kaşığı margarin ve 1 paket vanilin ekleyin tekrar karıştırın ve pişince ocaktan indirin .
Kahve fincanına 2 parmak boşluk kalacak şekilde muhallebiyi dökün . Tencere içindeki muhallebi bitene kadar fincanlamaya devam edin .
Fincanlarda ki muhallebileri 4 saat buzdolabında soğumaya bırakın .



Soğuyan muhallebileri fincanlarından çıkarıp rendelenmiş hindistan cevizine bulayın.
Hindistan cevizine bulanmış muhallebileri servis tabağına alın ve üzerine çilek , nar , muz , kiraz hatta kakao ile süsleyerek servis yapabilirsiniz .
Unutmayın bu tatlının hazırlama süresi 5 , pişirme süresi 15 dakikadır . Afiyet Olsun ...




Gazelle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder