Karpuz ve peynir ikilisini hepimiz çok severiz.
Gerçekten çok da sağlıklı bir ikilidir. Çünkü peynirde hem kalsiyum hem
de protein vardır ve bizim protein almamız için, kas dokularımızı
artırmak için çok faydalıdır. Özellikle kalsiyum alımımıza katkı
sağladığından dolayı biz peyniri hem çok severiz hem de çok önemseriz.
Yanında da karpuz tükettiğimiz zaman hem fazla miktarda posa almış
oluyoruz, lif alımımız artırmış oluyor hem de içerisindeki likopen den
dolayı antioksidan alımımız ve vitamin alımımız tabii ki artmış oluyor.
Çoğumuz davetlerde doğum günlerinde ağır, yağlı, kalorisi çok yüksek
olan kanepeleri tüketiriz; ama aslında çok da hafif kanepeler yapmak
mümkün.
Karpuzu kare şeklinde doğruyoruz. Peynirlerimizi de yine kare şeklinde
fakat karpuzdan daha küçük bir kare dilimi şeklinde doğruyoruz. Peynir
dilimlerimizi karpuz dilimlerimizin üzerine, taze nanemizi de peynir
dilimlerinin üzerine yerleştirdikten sonra üzerine kürdanlarımızı
batırıyoruz. Bir porsiyon karpuzlu kanepe yediğinizde ortalama 100 kalori kadar bir enerji almış olacaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder