Karpuzlu Kanepe


Karpuz ve peynir ikilisini hepimiz çok severiz. Gerçekten çok da sağlıklı bir ikilidir. Çünkü peynirde hem kalsiyum hem de protein vardır ve bizim protein almamız için, kas dokularımızı artırmak için çok faydalıdır. Özellikle kalsiyum alımımıza katkı sağladığından dolayı biz peyniri hem çok severiz hem de çok önemseriz. Yanında da karpuz tükettiğimiz zaman hem fazla miktarda posa almış oluyoruz, lif alımımız artırmış oluyor hem de içerisindeki likopen den dolayı antioksidan alımımız ve vitamin alımımız tabii ki artmış oluyor.


Çoğumuz davetlerde doğum günlerinde ağır, yağlı, kalorisi çok yüksek olan kanepeleri tüketiriz; ama aslında çok da hafif kanepeler yapmak mümkün.


Karpuzu kare şeklinde doğruyoruz. Peynirlerimizi de yine kare şeklinde fakat karpuzdan daha küçük bir kare dilimi şeklinde doğruyoruz. Peynir dilimlerimizi karpuz dilimlerimizin üzerine, taze nanemizi de peynir dilimlerinin üzerine yerleştirdikten sonra üzerine kürdanlarımızı batırıyoruz. Bir porsiyon karpuzlu kanepe yediğinizde ortalama 100 kalori kadar bir enerji almış olacaksınız.


Gazelle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder