Dondurucuda Karpuz Nasıl Saklanır


Yağ ve kolestrol içermediğinden ve kalorisi de düşük olduğundan yaz aylarında yapılan diyetlerde özel bir yeri bulunan karpuzun tüketilmesi için olgunlaşmış olmasına özen gösterilmesi gerekiyor.


 Havaların ısınmasıyla birlikte alışveriş merkezleri ve manavların reyonlarını süslemeye başlayan karpuzun, içeriğinde bol miktarda bulunan laykopen maddesi nedeniyle, kansere karşı koruyucu özelliği bulunuyor.
 Derin dondurucunuzda karpuzu saklayabilir ve kışın taze taze tüketebilirsiniz.


Öncelikle kuru bir bezle karpuzu güzelce silin. Parafin yağı ya da mumu su banyosu yöntemiyle eritin. Biraz soğumasını bekledikten sonra karpuzun yüzeyini, 0,5 cm kalınlığında, bu sıvıyla her yerini kaplayın. Donup sertleşmesi için bekleyin. Kapladığınız karpuzu içinde saman ya da gazete kağıtları dolu bir poşete koyup poşeti bağlayın. Derin dondurucunuzun en dibine yerleştirin. Kaplamasının üzerinde herhangi bir çatlak ya da iz olup olmadığını zaman zaman kontrol edin.
Bu yöntem sayesinde karpuzu 6 ay boyunca derin dondurucuda taze bir şekilde saklayabilirsiniz...

Gazelle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder