Dar ve Sıkan Ayakkabılar


Dar ve sıkan ayakkabılar kişiye oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Ayakkabılarınız dar ve sıkıyorsa bu durumda ilerleyen zamanlarda ayak sağlığınızı da tehlikeye atmış olursunuz.
Aldığınız ayakkabı ayağınıza dar geliyor ve sıkıyorsa, aşağıda ki ipuçlarıyla ayakkabınızı yarım hatta 1 numara büyütmek mümkün.


Yöntem 1: Buzdolabı poşetinin içerisine yarıya kadar su koyun. Sonra poşetin içine ayakkabılarınızı yerleştirin. Sonra buzluktan çıkardığınız ayakkabıları çözülmesi için oda sıcaklığına alıp bekletin. Çözüldükten sonra kuruttuğunuz ayakkabılarınızın gevşediğini göreceksiniz.
Yöntem 2: İlk olarak gazete kâğıtlarını sirke ile ıslatın.  Daha sonra gazete kâğıtlarının fazla suyunu alın. Sonra sirke ile ıslattığınız gazete kâğıtlarını buruşturup ayakkabınızın içinde bir gün boyunca bekletin. Gazete kâğıtlarına sıktığınız sirkedeki asit ayakkabılarınızın gevşemesine yardımcı olacaktır.


Yöntem 3: Kalın çoraplarınızı giyip sıkan ayakkabılarınızla bir süre dolaşın. Bu işlemi ayakkabınız gevşeyinceye kadar tekrarlayabilirsiniz.
Yöntem 4: Ayakkabınızın dar ve sıkan bölgelerini su ile ıslatın. Sonra saç kurutma makinesini en sıcak seviyeye getirerek ayakkabınızı kurutun. Bu sayede ayakkabılarınız kısa sürede gevşeyecektir. 


Yöntem 5: Bir adet patatesin kabuklarını soyarak ayakkabılarınızın sıkan ve dar gelen yerlerine patatesleri iyice yerleştirin. Bir gece patatesleri ayakkabınızın içerisine bekletin. Ertesi sabah gevşediğine şahit olacaksınız. 

Yöntemlerin hiç biri yeterli gelmiyorsa ve işe yaramadıysa dar gelen ayakkabılarınızı bir ayakkabıcıya götürerek kalıba koydurmasını istemeniz gerekir.

Gazelle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder