Mutfakta Yanığa müdahale




8 Aralık 2013 Pazar

Yapılması gereken ilk şey  yanan bölgeyi musluk suyu altında 10-15 dakika soğutmak. Bu sayede hem acı ve sızıyı dindirmiş hem de yanığın daha derinlere inmesini engellemiş olursunuz . Yanan bölgede oluşan içi su dolu kabarcıkların o bölgede derinin sorunsuz şekilde iyileşmesinde büyük öneme sahip , kabarcıkların kesinlikle patlatılmaması gerekir “Çünkü o kabarcıkların altında proteinden zengin bir sıvı birikmektedir. Bu sıvı üstteki ölü deri tabakasını korumaktadır ve deriye son derece faydalıdır.”

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Google+ Badge

Translate

Öne Çıkan Yayın

Kekova Batık Uygarlık

Doğa ile tarihin bütünleştigi ve turkuaz denizin binlerce koyla çevirildiği bir yeryüzü cennetidir. Kekova, kıyıda kurulmus Üçagız ve t...

Copyright © 2012-2015 • Lady's Cafe- All Rights Reserved
By I Wonder in Nature and By Aykilichan