Normal
yoğurda göre fazla farklı olduğunu söyleyemeyiz ama probiyotik yoğurt
bağırsaklar ve dengeli beslenme düzeni oluşturmak için en iyi
besinlerden birisidir. Hem metabolizmayı hızlandıran hem de bağışıklık
sistemini güçlendirmekte olan probiyotik yoğurtlar marketlerde
fazlasıyla satılıyor; ancak ev yapımı yapmanın farklı bir zevki
olacaktır. Öncelikle probiyotik yoğurt için gerekli malzemeler . Bir tane probiyotik yoğurt, yağlı ve pastörize edilmiş bir
litre süt, boş bir yoğurt kabı ve yoğurt kabından daha büyük bir tencere. Boş olan yoğurt kabının içine probiyotik yoğurdu
koyuyoruz ve üstüne
sütü yavaş bir şekilde dökerek karıştırıyoruz. Bunu bir iki dakika
boyunca yapın, ta ki süt bitene kadar. Bu işlem bittikten sonra içi
dolu yoğurt kabını tencerenin içine koyun ve yoğurt kabının en üst
seviyesine kadar suyla doldurun. Tencerenin kapağını kapayıp düşük ısıda
pişirin, el değmeyecek sıcaklığa geldiğinde altını kapatın
ve bekleyin. Soğuduktan sonra 6 saat bekleyin ve tencerenin içinden
alın, ardından ise 3 saat boyunca buzdolabında saklayın. Probiyotik
yoğurt hazırdır. Afiyet olsun !Popular Posts
-
Satın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 1...
-
Makyaj Yuvarlak bır yüze sahipseniz , yüz hatlarını keskinleştirmek ve inceltmek için allığı yanak çukurlarının hemen üzer...
-
Minyon tipli bir bayansanız mini elbise , etek ve skinny kotlardan asla vaz geçmemenizi öneririz ! Çanta seçiminde ise büyük çantalar mod...
Facebook Page
Labels Cloud
akvaryum
Alaçatı
ayakkabı
bakım
balık
balık sofra
beslenme
biblo
bitki
börek
ceket
cila
çanta
Çay
dans
dekorasyon
diyet
ev
Fincan Tatlısı
giyim
Hamile
Hindistan Cevizli Muhallebi
Ihlara Vadisi
kadın
kahvaltı
kahve
kek
Kekova
kemer
kilo
krem
Kumluca
kurabiye
makyaj
Mantarlı Pilav
meyve
Minyon Bayanlar
moda
mutfak
öneri
Pekmezli Muhallebi
peynir
poğaça
Pudra Sekerli Toplar
Puf Böreği
püf noktası
Reçel Kavanozu
saat
saç
sağlık
Salata
salon
Seftali Receli
seyahat
sofra
spor
St Antuan Katolik Kilisesi
süt
şapka
şifa
tablo
tanıtım
tatlı
tava
tavuk
temizlik
tırnak
turizm
Tünik
ütü
vazo
Visneli Parfe
yağ
yemek
Yeşil Elma Kokteyl
yürüyüş
Zeytin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder