Biberiye , Kuş dili




22 Temmuz 2011 Cuma

Biberiye , Kuş dili  
Diğer bir ismi kuş dili olan biberiye akdeniz bitkisi olup çok eski zamanlardan beri yetiştirilir. Herdem yeşil bir çalıdır. Baharda çok hoş mavi çiçeklerle donanır. Yaprakları taze veya kuru olarak et yemeklerine konur. kokusu çok kuvvetli olduğu için çok az miktarda kullanılmalıdır. Özellikle Fransa, İspanya ve Portekiz'de yetiştirilmektedir. Türkiye'nin ise güney bölgelerinde yetiştirilmektedir. İtalyan mutfağında sıkça kullanılır. Çaya benzer bir aroması vardır. Kokuludur. Serin, karanlık ve kuru yerlerde saklanmalıdır. Et yemeklerinde sarmısakla birlikte kullanıldığında lezzetli sonuçlar ortaya çıkacaktır. Ayrıca balık, sebze yemekleri ve domates soslarında da kullanılabilir. Ayrıca fırın patateslere ve omletlere de ekleyebilirsiniz. Salçalara da lezzet verir. Ayrıca sirkenin içine katıldığında lezzetli salata sosları elde edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Google+ Badge

Translate

Öne Çıkan Yayın

Kekova Batık Uygarlık

Doğa ile tarihin bütünleştigi ve turkuaz denizin binlerce koyla çevirildiği bir yeryüzü cennetidir. Kekova, kıyıda kurulmus Üçagız ve t...

Copyright © 2012-2015 • Lady's Cafe- All Rights Reserved
By I Wonder in Nature and By Aykilichan