Şefin Börek Tarifi




9 Haziran 2011 Perşembe
 
Ispanaklı Gül Böreği 
3 adet haşlanmış patatesi rendeleyin , 1 adet soğanı , 150 gr kıyma ile hafifçe kızartın . Ayıklanıp yıkanan 500 gr ıspanağı ilave edip 2 dakika daha kavurun . Yarım çorba kaşığı salçayı , tuzu , biberi ilave edin . yarım demet maydanozu da ilave edip 1 dakika daha kavurup ateşten alın . Patetes rendesini de ekleyip karıştırın . 3 adet yufkayı üst üste koyup 4 eşit parçaya bölün . Her üçgen parçaya hazırladığımız karışımdan koyun , rulo yaparak sarın . Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler yapın . Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sürün . 230 derece ısıtılmış fırında pişirin . Servis yapın .
Bence : Denenmiştir tadı nefis..  

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Google+ Badge

Translate

Öne Çıkan Yayın

Kekova Batık Uygarlık

Doğa ile tarihin bütünleştigi ve turkuaz denizin binlerce koyla çevirildiği bir yeryüzü cennetidir. Kekova, kıyıda kurulmus Üçagız ve t...

Copyright © 2012-2015 • Lady's Cafe- All Rights Reserved
By I Wonder in Nature and By Aykilichan