Çay Demleme

Salı, Mayıs 03, 2011


Çay Demleme

Çayı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutun. Kavanozda saklayın ancak uzun süre bekletmeden taze iken tüketin.
Çayı asla bekletilmiş suyla demlemeyin. Aksine mineraller açısından zengin bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz. 10 saniye gibi kısa bir zamanda kaynayan su ile çayınızı demleyin.
Kaynayıp soğumuş suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin.  Demliği önceden ısıtın, çünkü su dökülürken demlik öyle ısı kaybeder ki, çayı çay yapan reaksiyon gerçekleşmez.

Not : Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar.

You Might Also Like

0 yorum

About Me

About [span]me[/span]
Hello, my Friends.

Bu bloğu hayatınızı kolaylaştıracak çabuk ve pratik bilgileri vermek amacıyla açtık .Tabii ki bu blogtaki tüm bilgileri yalnızca Biz bilmiyoruz ! İsterseniz sizlerde bildiklerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz . Güzellikleri beraberce paylaşabiliriz .
Lady's Cafe

Blog Listem

Popular Posts