Pekmezli Muhallebi




15 Aralık 2013 Pazar

1 litre süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası yarım çay bardağı esmer şeker 1 çay bardağı pekmez 1 paket vanilya bir avuç kuru üzüm dövülmüş fındık . Tüm malzemeyi bir tencereye alın ve pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice karıştırın. Tencereyi orta ateşe koyup sürekli karıştırarak, muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kısın ve kısık ateşte bir, iki dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Mikserle çırpın ve üzümleri ekleyin. Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına gelince üzerine bol dövülmüş fındık ekleyin. Üstlerini strech film ile kapatıp buzdolabına alın. Soğuk servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Google+ Badge

Translate

Öne Çıkan Yayın

Kekova Batık Uygarlık

Doğa ile tarihin bütünleştigi ve turkuaz denizin binlerce koyla çevirildiği bir yeryüzü cennetidir. Kekova, kıyıda kurulmus Üçagız ve t...

Copyright © 2012-2015 • Lady's Cafe- All Rights Reserved
By I Wonder in Nature and By Aykilichan