Peynirli Omlet

Cumartesi, Temmuz 16, 2011

 
Peynirli Omlet 
Bir  kaseye 2 yumurtayı kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalıdır , Bir çorba kaşığı margarini bir tavada eritin. Tavayı sağa sola oynatarak yağın tavanın bütün tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın. Yağ iyice kızıp, renk değiştirmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları ilave edin. Bir elinizle tavayı ileri geri sallayarak diğer elinizle de bir çatalla yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin. Bu arada rendelenmiş 1 çorba kaşığı kaşar  peyniri omletin üzerine serpiştirin. Yumurta katılaşmaya başladığında, henüz ortası hafifçe sulu iken tavayı sapından kuvvetlice tutarak ileri geri sallayıp, omletin tabana yapışmamasını sağlayın. Bu arada bir spatula ya da çatalla tavanın kenarlarına yapışmış olan omleti sıyırın. Omleti ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirin. Önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın. Kalan 1 çay kaşığı margarini fırça ile omletin üzerine sürün. Sıcak olarak servis yapın. 
Bence : Afiyet olsun

You Might Also Like

0 yorum

About Me

About [span]me[/span]
Hello, my Friends.

Bu bloğu hayatınızı kolaylaştıracak çabuk ve pratik bilgileri vermek amacıyla açtık .Tabii ki bu blogtaki tüm bilgileri yalnızca Biz bilmiyoruz ! İsterseniz sizlerde bildiklerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz . Güzellikleri beraberce paylaşabiliriz .
Lady's Cafe

Blog Listem

Popular Posts