Sahte Parfümlere Dikkat !


Yasal olmayan ve steril ortamlarda yapılmayan sahte parfümler oldukça  düşük bir ücrete satılmaktadır. Kokusu orjinal parfüme oldukça benzemekte ama kalıcılığı konusunda kesinlikle orjinal parfümü aratmaktadır. Dış görünüşü aynıdır ama içindeki kimyasallar kesinlikle farklıdır.
Düşük maliyet ve orjinali ile benzer kokuya sahip olması yüzünden tercih edilen sahte parfümlerin sağlığınıza zarar verebileceği açıklandı. İlk zamanlarda etkilemese de ilerleyen zamanlarda sahte parfümler kalıcı olabilecek sorunlara yol açabilir.



Uzman cilt doktorları son zamanlarda bu sahte parfümlerin ne gibi zararları olabilir diye araştırma yapmaya başladılar. Orjinal parfümlerden çok daha düşük  ücrete tedarik edilebilen bu sahte parfümlerin içlerinde bulunan kimyasalların ne olduğu bilinmiyor. Bu kimyasalların cildinizde kırmızı kızarıklıklara, yüz ve boyun çevresinde kaşıntılara ve ten renginin değişmesine sebep olabileceğini açıkladılar . Kullanılan parfümlerin orjinal bayilerinden alınması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, paraben adlı maddeye çok dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Orjinal parfümlerde bile sık olmasa da kullanılan bu maddenin cildinize zarar verebileceği söyleniyor. Bu yüzden paraben maddesi içermemektedir yazan parfümlerin alınması tavsiye ediliyor.


Gazelle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder