Evde Probiyotik Yoğurt Yapın


Normal yoğurda göre fazla farklı olduğunu söyleyemeyiz ama probiyotik yoğurt bağırsaklar ve dengeli beslenme düzeni oluşturmak için en iyi besinlerden birisidir. Hem metabolizmayı hızlandıran hem de bağışıklık sistemini güçlendirmekte olan probiyotik yoğurtlar marketlerde fazlasıyla satılıyor; ancak ev yapımı yapmanın farklı bir zevki olacaktır. Öncelikle probiyotik yoğurt için gerekli malzemeler . Bir tane probiyotik yoğurt, yağlı ve pastörize edilmiş bir litre süt, boş bir yoğurt kabı ve yoğurt kabından daha büyük bir tencere.  Boş olan yoğurt kabının içine probiyotik yoğurdu
koyuyoruz ve üstüne sütü yavaş bir şekilde dökerek karıştırıyoruz. Bunu bir iki dakika boyunca yapın, ta ki süt bitene kadar. Bu işlem bittikten sonra içi dolu yoğurt kabını tencerenin içine koyun ve yoğurt kabının en üst seviyesine kadar suyla doldurun. Tencerenin kapağını kapayıp düşük ısıda pişirin, el değmeyecek sıcaklığa geldiğinde altını kapatın ve bekleyin. Soğuduktan sonra 6 saat bekleyin ve tencerenin içinden alın, ardından ise 3 saat boyunca buzdolabında saklayın. Probiyotik yoğurt hazırdır. Afiyet olsun !

Gazelle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder